Pro přípravu skvělého dezertu budete potřebovat:
- 150 g hladké mouky,
- půl lžičky prášku do pečiva,
- špetku soli,
- 180 g nahrubo nasekané hořké čokolády (70%),
- 125 g másla,
- 100 g cukru krupice,
- 125 ml medu,
- 2 vejce,
- 100 g najemno nasekaných vlašských ořechů.
Postup:
Menší vyšší plech vymažte máslem. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Na nízký stupeň rozehřejte čokoládu s máslem a nechte pár minut zchladnout. K čokoládě přidejte med s cukrem a vše dobře promíchejte. Do směsi postupně přidejte vejce a vše důkladně zašlehejte. Nakonec přimíchejte směs s moukou a ořechy. Nalijte na připravený plech a pečte při 180 stupních Celsia 35 minut, dokud není povrch koláče suchý. Krájejte až zcela vychladlé!
Zdroj: www.prozeny.cz