Medové perníčky

Postup přípravy medových perníčků

Med, cukr, máslo a žloutky promícháme. Přidáme mléko, sodu a veškeré koření.

Opět promícháme a přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků.

Zapracujeme do bochníku těsta. Ten pak dáme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme uležet alespoň 12 hodin v lednici.

Těsto vyválíme na tloušťku asi 4 mm a vykrajujeme. Plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky potřeme vejcem, pečeme 15 minut na 200 °C.

Hotové měkké medové perníčky zdobíme polevou z cukru a bílků.

Ingredience na medové perníčky

  • 800 g hladké mouka
  • 4 ks vejce
  • 300 g másla
  • 1 lžíce kakao
  • 300 g cukr moučka
  • 1 lžička badyán
  • 100 ml mléko
  • 300 g medu
  • 1 lžička drcený hřebíček
  • 2 lžičky soda bikarbona
  • 1 lžička anýzu
  • 1 lžička mleté skořice