Postup přípravy medových perníčků
Med, cukr, máslo a žloutky promícháme. Přidáme mléko, sodu a veškeré koření.
Opět promícháme a přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků.
Zapracujeme do bochníku těsta. Ten pak dáme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme uležet alespoň 12 hodin v lednici.
Těsto vyválíme na tloušťku asi 4 mm a vykrajujeme. Plech vyložený pečícím papírem.
Medové perníčky potřeme vejcem, pečeme 15 minut na 200 °C.
Hotové měkké medové perníčky zdobíme polevou z cukru a bílků.
Ingredience na medové perníčky
- 800 g hladké mouka
- 4 ks vejce
- 300 g másla
- 1 lžíce kakao
- 300 g cukr moučka
- 1 lžička badyán
- 100 ml mléko
- 300 g medu
- 1 lžička drcený hřebíček
- 2 lžičky soda bikarbona
- 1 lžička anýzu
- 1 lžička mleté skořice