26. října 2017

Jak vlastně vzniká med?

Vznik medu je složitý proces (jakož i ostatních včelích produktů) je vytvářen vzájemnou dělbou práce všech včel jako celku, tím se včelí produkty liší např. od […]
26. října 2017

Med nebo cukr?

Hlavní rozdíly mezi medem a cukrem jsou uvedeny v následujícím přehledu: CUKR MED Převažuje v něm pouze jedna látka. Obsahuje stovky různých látek. Původ z jedné rostliny (cukrová řepa, […]
20. ledna 2017

10 důvodů proč jíst med

Obsahuje jednoduché cukry -jsou okamžitým zdrojem potřebné energie,mají hojivý vliv na lidskou kůži a sliznici Obsahuje dextriny – mají hojivý vliv na lidskou kůži a sliznici […]
7. dubna 2016

Co možná o včelách a medu nevíte …

Včely – co možná nevíte? 1 litr zralého medu váží 1,42 až 1,44 kg v létě, kdy je rozvoj včel největší, má jedno včelstvo 60 000 – […]
14. března 2016

Med – definice dle vyhlášky 76/2003 Sb.

Med je komodita živočišného původu. Je definován ve vyhlášce č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky na přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa […]
17. ledna 2016

Místo pro umístění toho nejsladšího … pro Vás

Jak skladovat med? Je třeba jej uchovávat v suchu a na tmavých místech. Pozor na to, že med velmi snadno přijímá z okolí různé pachy. Vhodnými […]
17. ledna 2016

Co je to HMF?

Hydroxy-metyl-furfural (HMF) je takovým ukazatelem „čerstvosti“ medu. Starý či přehřátý med v průběhu výroby má hodnoty HMF větší, než čerstě vytočený med. HMF, hydroxy-methyl-furfural je látka, […]
2. ledna 2016

Med a cibule při nachlazení (při přehlenění organismu)

Pokud nachlazení způsobí tzv. přehlenění organismu,může pomoci konzumace potravin, které pomáhají tělu se hlenů zbavit. Jednou z těchto potravin je i kombinace medu a cibule, tzv. […]