Med v kuchyni

27. listopadu 2020

Pečená kachna na medu

Postup přípravy pečené kachny na medu: Dobře omytou kachnu pečlivě osušíme a zevnitř i z venku dobře osolíme a okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče, […]
27. listopadu 2020

Medové perníčky

Postup přípravy medových perníčků Med, cukr, máslo a žloutky promícháme. Přidáme mléko, sodu a veškeré koření. Opět promícháme a přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků. […]
6. listopadu 2020

Med v těhotenství

Říká se, že těhotná žena by měla za celé těhotenství zkonzumovat 5 kilogramů medu. Plod z medu může čerpat všechny potřebné látky, které ke svému vývoji […]
30. října 2020

Jak správně ztekutit med?

Každý pravý med jednoho dne zkrystalizuje. Vyjímkou v českých podmínkách může být snad pouze med akátový. Pokud vám nevyhovuje med zkrystalizovaný (je třeba zkrystalizovaný med vyškrabat […]
13. března 2016

Brownies s medem

Pro přípravu skvělého dezertu budete potřebovat: 150 g hladké mouky, půl lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 180 g nahrubo nasekané hořké čokolády (70%), 125 g […]
27. února 2016

Videorecept na medovník

Nejznámější jídlo z medu? Určitě medovník! Přinášíme Vám videorecept včetně výpisu potřebných surovin. Na oblíbený medovník budete potřebovat: 40 dkg hladké mouky 30 dkg cukru krystal […]
17. ledna 2016

Kuře na medu

Potřebujeme: 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, lžíce oleje, 1,5 lžíce sójové omáčky, kávová lžička soli rovná, šťáva z půlky citrónu, špetka zázvoru, kávová lžička drceného […]
17. ledna 2016

Med + skořice = všelék

Směs medu a skořice napomáhá k odeznívání příznaků nemocí. Vědci ji proto doporučují jako velmi účinný prostředek. Ti taky zjistili, že konzumace medu v určitých dávkách […]
17. ledna 2016

Med nebo cukr?

Med je směs cukrů, vody, a dalších složek. Složení medu závisí nejvíc na směsi květů navštívených včelami, které med produkovaly. Liší se dle lokality či sezóny. […]
17. ledna 2016

Recept na turecký med

Na výrobu tureckého medu potřebujete: 3 bilky, 180 g cukru, 100 g medu, 120 g sekanych orisku (vlašských nebo lískových) Rozehřejte med, nesmí ale vařit. Vyješné […]