27. listopadu 2020
Postup přípravy pečené kachny na medu: Dobře omytou kachnu pečlivě osušíme a zevnitř i z venku dobře osolíme a okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče, […]
27. listopadu 2020
Postup přípravy medových perníčků Med, cukr, máslo a žloutky promícháme. Přidáme mléko, sodu a veškeré koření. Opět promícháme a přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků. […]
6. listopadu 2020
Říká se, že těhotná žena by měla za celé těhotenství zkonzumovat 5 kilogramů medu. Plod z medu může čerpat všechny potřebné látky, které ke svému vývoji […]
30. října 2020
Každý pravý med jednoho dne zkrystalizuje. Vyjímkou v českých podmínkách může být snad pouze med akátový. Pokud vám nevyhovuje med zkrystalizovaný (je třeba zkrystalizovaný med vyškrabat […]
13. března 2016
Pro přípravu skvělého dezertu budete potřebovat: 150 g hladké mouky, půl lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 180 g nahrubo nasekané hořké čokolády (70%), 125 g […]
27. února 2016
Nejznámější jídlo z medu? Určitě medovník! Přinášíme Vám videorecept včetně výpisu potřebných surovin. Na oblíbený medovník budete potřebovat: 40 dkg hladké mouky 30 dkg cukru krystal […]
17. ledna 2016
Potřebujeme: 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, lžíce oleje, 1,5 lžíce sójové omáčky, kávová lžička soli rovná, šťáva z půlky citrónu, špetka zázvoru, kávová lžička drceného […]
17. ledna 2016
Směs medu a skořice napomáhá k odeznívání příznaků nemocí. Vědci ji proto doporučují jako velmi účinný prostředek. Ti taky zjistili, že konzumace medu v určitých dávkách […]
17. ledna 2016
Med je směs cukrů, vody, a dalších složek. Složení medu závisí nejvíc na směsi květů navštívených včelami, které med produkovaly. Liší se dle lokality či sezóny. […]
17. ledna 2016
Na výrobu tureckého medu potřebujete: 3 bilky, 180 g cukru, 100 g medu, 120 g sekanych orisku (vlašských nebo lískových) Rozehřejte med, nesmí ale vařit. Vyješné […]