Pečená kachna na medu

Postup přípravy pečené kachny na medu:

Dobře omytou kachnu pečlivě osušíme a zevnitř i z venku dobře osolíme a okmínujeme.

Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče, potřeme medem, přidáme víno a přikryjeme pokličkou. Kachnu na medu nepodléváme.

Dáme do studené trouby a zapneme na 120°C. Pečeme 5 – 6 hodin (podle velikosti kachny). První čtyři hodiny troubu neotvírejte.

Podáváme nejlépe s dušeným červeným zelím a bramborovými knedlíky.

Suroviny pro přípravu kachny na medu

  • kachna 2 kg
  • sůl dle chuti
  • kmín dle chuti
  • med
  • 2 lžíce bílého vína

Vyzkoušejte také medové koleno na pivu, doporučuji.