27. listopadu 2020
Postup přípravy pečené kachny na medu: Dobře omytou kachnu pečlivě osušíme a zevnitř i z venku dobře osolíme a okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče, […]
27. listopadu 2020
Postup přípravy medových perníčků Med, cukr, máslo a žloutky promícháme. Přidáme mléko, sodu a veškeré koření. Opět promícháme a přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků. […]
6. listopadu 2020
Říká se, že těhotná žena by měla za celé těhotenství zkonzumovat 5 kilogramů medu. Plod z medu může čerpat všechny potřebné látky, které ke svému vývoji […]
30. října 2020
Každý pravý med jednoho dne zkrystalizuje. Vyjímkou v českých podmínkách může být snad pouze med akátový. Pokud vám nevyhovuje med zkrystalizovaný (je třeba zkrystalizovaný med vyškrabat […]
26. října 2017
Vznik medu je složitý proces (jakož i ostatních včelích produktů) je vytvářen vzájemnou dělbou práce všech včel jako celku, tím se včelí produkty liší např. od […]
26. října 2017
Hlavní rozdíly mezi medem a cukrem jsou uvedeny v následujícím přehledu: CUKR MED Převažuje v něm pouze jedna látka. Obsahuje stovky různých látek. Původ z jedné rostliny (cukrová řepa, […]
2. února 2017
Pokud hledáte přípravek pro hladkou pleť, možná ho doma máte. Je to med. Med pomáhá totiž lidskému organismu nejen zevnitř, ale i zvenčí. Látky v medu […]
20. ledna 2017
Obsahuje jednoduché cukry -jsou okamžitým zdrojem potřebné energie,mají hojivý vliv na lidskou kůži a sliznici Obsahuje dextriny – mají hojivý vliv na lidskou kůži a sliznici […]
7. dubna 2016
Včely – co možná nevíte? 1 litr zralého medu váží 1,42 až 1,44 kg v létě, kdy je rozvoj včel největší, má jedno včelstvo 60 000 – […]
15. března 2016
Medová koupel Jednu až dvě lžíce medu rozpustíte v lázni a dopřejete si 30 min pohody. Vaše pokožka „sní“ všechen med a náramně zkrásní, přitom budete […]