Medový blog

31. srpna 2021

Poděkování Zlínskému kraji

Včelař Antonín Šibl tímto vyjadřuje poděkování Zlínskému kraji za poskytnutí dotace na obnovu včelařského vybavení.  
27. listopadu 2020

Pečená kachna na medu

Postup přípravy pečené kachny na medu: Dobře omytou kachnu pečlivě osušíme a zevnitř i z venku dobře osolíme a okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče, […]
27. listopadu 2020

Medové perníčky

Postup přípravy medových perníčků Med, cukr, máslo a žloutky promícháme. Přidáme mléko, sodu a veškeré koření. Opět promícháme a přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků. […]
6. listopadu 2020

Med v těhotenství

Říká se, že těhotná žena by měla za celé těhotenství zkonzumovat 5 kilogramů medu. Plod z medu může čerpat všechny potřebné látky, které ke svému vývoji […]
30. října 2020

Jak správně ztekutit med?

Každý pravý med jednoho dne zkrystalizuje. Vyjímkou v českých podmínkách může být snad pouze med akátový. Pokud vám nevyhovuje med zkrystalizovaný (je třeba zkrystalizovaný med vyškrabat […]
26. října 2017

Jak vlastně vzniká med?

Vznik medu je složitý proces (jakož i ostatních včelích produktů) je vytvářen vzájemnou dělbou práce všech včel jako celku, tím se včelí produkty liší např. od […]
26. října 2017

Med nebo cukr?

Hlavní rozdíly mezi medem a cukrem jsou uvedeny v následujícím přehledu: CUKR MED Převažuje v něm pouze jedna látka. Obsahuje stovky různých látek. Původ z jedné rostliny (cukrová řepa, […]
2. února 2017

Domácí pleťová maska z medu

Pokud hledáte přípravek pro hladkou pleť, možná ho doma máte. Je to med. Med pomáhá totiž lidskému organismu nejen zevnitř, ale i zvenčí. Látky v medu […]
20. ledna 2017

10 důvodů proč jíst med

Obsahuje jednoduché cukry -jsou okamžitým zdrojem potřebné energie,mají hojivý vliv na lidskou kůži a sliznici Obsahuje dextriny – mají hojivý vliv na lidskou kůži a sliznici […]
7. dubna 2016

Co možná o včelách a medu nevíte …

Včely – co možná nevíte? 1 litr zralého medu váží 1,42 až 1,44 kg v létě, kdy je rozvoj včel největší, má jedno včelstvo 60 000 – […]