Medový blog

17. ledna 2016

Med jako lék při nachlazení

Přinášíme několik typů, jak používat med při nachlazení: Na kašel: Cibule s medem pomáhá, i když ta kombinace chutně nevypadá. Potřeba je větší cibule a dle […]
17. ledna 2016

Kuře na medu

Potřebujeme: 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, lžíce oleje, 1,5 lžíce sójové omáčky, kávová lžička soli rovná, šťáva z půlky citrónu, špetka zázvoru, kávová lžička drceného […]
17. ledna 2016

Místo pro umístění toho nejsladšího … pro Vás

Jak skladovat med? Je třeba jej uchovávat v suchu a na tmavých místech. Pozor na to, že med velmi snadno přijímá z okolí různé pachy. Vhodnými […]
17. ledna 2016

Med + skořice = všelék

Směs medu a skořice napomáhá k odeznívání příznaků nemocí. Vědci ji proto doporučují jako velmi účinný prostředek. Ti taky zjistili, že konzumace medu v určitých dávkách […]
17. ledna 2016

Med nebo cukr?

Med je směs cukrů, vody, a dalších složek. Složení medu závisí nejvíc na směsi květů navštívených včelami, které med produkovaly. Liší se dle lokality či sezóny. […]
17. ledna 2016

Recept na turecký med

Na výrobu tureckého medu potřebujete: 3 bilky, 180 g cukru, 100 g medu, 120 g sekanych orisku (vlašských nebo lískových) Rozehřejte med, nesmí ale vařit. Vyješné […]
17. ledna 2016

Co je to HMF?

Hydroxy-metyl-furfural (HMF) je takovým ukazatelem „čerstvosti“ medu. Starý či přehřátý med v průběhu výroby má hodnoty HMF větší, než čerstě vytočený med. HMF, hydroxy-methyl-furfural je látka, […]
2. ledna 2016

Med a cibule při nachlazení (při přehlenění organismu)

Pokud nachlazení způsobí tzv. přehlenění organismu,může pomoci konzumace potravin, které pomáhají tělu se hlenů zbavit. Jednou z těchto potravin je i kombinace medu a cibule, tzv. […]