Medový blog

14. března 2016

Med – definice dle vyhlášky 76/2003 Sb.

Med je komodita živočišného původu. Je definován ve vyhlášce č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky na přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa […]
13. března 2016

Brownies s medem

Pro přípravu skvělého dezertu budete potřebovat: 150 g hladké mouky, půl lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 180 g nahrubo nasekané hořké čokolády (70%), 125 g […]
9. března 2016

Cibule a med pro lepší vlasy

Vyzkoušejte kombinaci medu a cibule pro pevnější a lesklejší vlasy. Šťáva z červené cibule totiž dokáže zabránit vypadávání vlasů a zároveň urychlí jejich růst a zlepší […]
27. února 2016

Videorecept na medovník

Nejznámější jídlo z medu? Určitě medovník! Přinášíme Vám videorecept včetně výpisu potřebných surovin. Na oblíbený medovník budete potřebovat: 40 dkg hladké mouky 30 dkg cukru krystal […]
17. ledna 2016

Med jako lék při nachlazení

Přinášíme několik typů, jak používat med při nachlazení: Na kašel: Cibule s medem pomáhá, i když ta kombinace chutně nevypadá. Potřeba je větší cibule a dle […]
17. ledna 2016

Kuře na medu

Potřebujeme: 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, lžíce oleje, 1,5 lžíce sójové omáčky, kávová lžička soli rovná, šťáva z půlky citrónu, špetka zázvoru, kávová lžička drceného […]
17. ledna 2016

Místo pro umístění toho nejsladšího … pro Vás

Jak skladovat med? Je třeba jej uchovávat v suchu a na tmavých místech. Pozor na to, že med velmi snadno přijímá z okolí různé pachy. Vhodnými […]
17. ledna 2016

Med + skořice = všelék

Směs medu a skořice napomáhá k odeznívání příznaků nemocí. Vědci ji proto doporučují jako velmi účinný prostředek. Ti taky zjistili, že konzumace medu v určitých dávkách […]
17. ledna 2016

Med nebo cukr?

Med je směs cukrů, vody, a dalších složek. Složení medu závisí nejvíc na směsi květů navštívených včelami, které med produkovaly. Liší se dle lokality či sezóny. […]
17. ledna 2016

Recept na turecký med

Na výrobu tureckého medu potřebujete: 3 bilky, 180 g cukru, 100 g medu, 120 g sekanych orisku (vlašských nebo lískových) Rozehřejte med, nesmí ale vařit. Vyješné […]